Spread the love

avocat divort ,consultanta ,reprezentare
avocat divort

avocat divort

Avocat Divort. Cum ne protejam relatiile de dreptul familiei in caz de divort?

Stim cat de importanta este familia pentru clientii nostri. De aceea, cabinetul nostru de avocatura si-a propus sa va asigure asistenta si reprezentare juridica si in litigiile reglementate de dreptul familiei.

Inainte de orice demers juridic, discutam toate aspectele juridice relevante pentru cazul dumneavoastra. In acest mod interesele va sunt aparate intr-o maniera eficienta iar sfaturile pe care vi le acordam sunt orientate spre protejarea vietii dumneavoastra de familie.

In cadrul consultatiei initiale in materia problemelor de familie incercam sa raspundem la toate intrebarile dumneavoastra. Cu ajutorul primit de la avocatii nostri nu veti mai avea de luat hotarari atat de dificile pentru dumneavoastra dar mai ales pentru cei dragi.

Avocat Divort : Care sunt serviciile de dreptul familiei pe care vi le oferim?

Oferim servicii in dreptul familiei prin:

 • Avocat divort si incredintare minori:
 • Negociere pentru stabilirea divortului prin acord;
 • Consultanta si consiliere juridica;
 • Asistenta si reprezentare juridica;
 • Redactare actiune/intampinare/reconventionala divort;
 • Redactare actiune si reprezentare in procedura de incredintare minori si a stabilirii pensiei de intretinere;
 • Redactare si sustinere actiune in stabilirea/tagaduirea paternitatii copilului din casatorie sau din afara casatoriei;
 • Reprezentare juridica a cetatenilor romani din strainatate in fata instantelor din Romania;
 • Consultanta juridica privind procedura de recunoastere a divortului efectuat in strainatate;
 • Apostilarea, traducerea si autentificarea actelor de stare civila si a hotararilor judecatoresti;
 • Recunoasterea in Romania a sentintelor de divort pronuntate in strainatate — Exequatur.
 • Avocat partaj:
 • Negociere pentru stabilirea partajului prin acord;
 • Consultanta si consiliere juridica;
 • Asistenta si reprezentare juridica in partajul bunurilor comune;

Redactare actiune/intampinare/cerere reconventionala partaj;

CARTEA VI: Proceduri speciale — Avocat Divort — Dreptul Familiei

TITLUL I: Procedura divortului

CAPIT OLUL I: Dispozitii comune

Art. 915: Instanta competenta

(1)       Cererea de divort este de competenta judecatoriei in circumscriptia careia se afla cea din urrna locuinta comuna a sotilor. Daca sotii nu au avut locuinta comuna sau daca niciunul dintre soti nu mai locuieste in circumscriptia judecatoriei in care se afla cea din urrna locuinta comuna, judecatoria competenta este aceea in circumscriptia careia isi are locuinta paratul, iar and paratul nu are locuinta in tara si instantele romane sunt competente international, este competenta judecatoria in circumscriptia careia isi are locuinta reclamantul.

(2)       Daca nici reclamantul si nici paratul nu au locuinta in tara, partile pot conveni sa introduca cererea de divort la orice judecatorie din Romania. In lipsa unui asemenea acord, cererea de divort este de competenta Judecatoriei Sectorului 5 al municipiului Bucuresti.

Art. 916: Cererea de divort

(1)       Cererea de divort va cuprinde, pe langa cele prevazute de lege pentru cererea de chemare in judecata, numele copiilor minori ai celor 2 soti on adoptati de acestia.

(2)       Daca nu sunt copii minori, se va mentiona in cerere aceasta imprejurare.

(3)       La cerere se vor alatura o copie a certificatului de casatorie si, dupa caz, cate o copie a certificatelor de nastere ale copiilor minori.

(4)       La cerere se poate alatura, dupa caz, intelegerea sotilor rezultata din mediere cu privire la desfacerea

casatoriei si, dupa caz, la rezolvarea aspectelor accesorii divortului.

Art. 917: Cererea reconventionala

(1)       Sotul parat poate sa faca si el cerere de divort, cel mai tarziu pans la primul termen de judecata la care a fost citat in mod legal, pentru faptele petrecute inainte de aceasta data Pentru faptele petrecute dupa aceasta data paratul va putea face cerere pana la inceperea dezbaterilor asupra fondului in cererea reclamantului.

(2)       Cererea paratului se va face la aceeasi instanta si se va judeca impreuna cu cererea reclamantului.

(3)       In cazul In care motivele divortului s-au ivit dupa inceperea dezbaterilor asupra fondului la prima instanta si in timp ce judecata primei cereri se afla in apel, cererea paratului va putea fi facuta direct la instanta investita cu judecarea apelului.

(4)       Neintroducerea cererii In termenele acordate la alin. (1) si (3) atrage decaderea sotului parat din dreptul de a cere divortul pentru acele motive. Daca cererea reclamantului a fost respinsa sotul parat poate cere divortul pentru motive ivite ulterior.

Art. 918: Calitatea  procesuala activa

(1)       Desfacerea casatoriei prin divort poate fi ceruta numai de soti.
(2)      Cu toate acestea, sotul pus sub interdictie judecatoreasca poate cere divortul prin reprezentant legal sau personal In cazul in care face dovada ca are capacitatea de discernament neafectata.

Art. 919: Cereri accesorii si incidentale

(1) La cerere, instanta de divort se pronunta si cu privire la:

 1. a) exercitarea autoritalii parintesti, contributia parintilor la cheltuielile de crestere si educare a copiilor, locuinta copilului si dreptul parintelui de a avea legaturi personale cu acesta;
 2. b) numele sotilor dupa divort;
 3. c) locuinta familiei;
 4. d) despagubirea pretinsa pentru prejudiciile materiale sau morale suferite ca urmare a desfacerii casatoriei;
 5. e) obligatia de Intretinere sau prestatia compensatorie Trite fostii soti;
 6. f) incetarea regimului matrimonial si, dupa caz, lichidarea comunitatii de bunuri si partajul acestora.
(2) Cand sotii au copii minori, nascuti inaintea sau in timpul casatoriei on adoptati, instanta se va pronunta asupra exercitarii autoritatii parintesti, precum si asupra contributiei parintilor la cheltuielile de crestere si educare a copiilor, chiar daca acest lucru nu a fost solicitat prin cererea de divort.

(3) De asemenea, instanta se va pronunta din oficiu si asupra numelui pe careil vor purta sotii dupa divort, potrivit prevederilor Codului civil.

Avocat Divort — Dreptul Familiei

Art. 920: Masuri vremelnice

Instanta poate lua, pe tot timpul procesului, prin ordonanta presedintiala, masuri provizorii cu privire la stabilirea locuintei copiilor minori, la obligatia de Intretinere, la Incasarea alocatiei de stat pentru copii si la folosirea locuintei

Art. 921: Prezenta personala a partilor

(1)       In fata instantelor de fond, partile se vor infatisa in persoana afara numai daca unul dintre soti execute o pedeapsa privativa de libertate, este impiedicat de o boala grava, este pus sub interdictie judecatoreasca, are resedinta in strainatate sau se afla intr-o alta asemenea situatie, care il impiedica sa se prezinte personal; in astfel de cazuri, cel In mild se va putea intatisa prin avocat, mandatar sau, dupa caz, prin tutore on curator.

(2)       Instanta va Incerca la fiecare infatisare impacarea sotilor.

(3)       In toate cazurile, instanta este obligata sa il asculte pe copilul minor, potrivit prevederilor Codului Civil.

Art. 922: Absenta reclamantului

Daca la termenul de judecata, in prima instanta, reclamantul lipseste nejustificat si se infatiseaza numai paratul cererea va fi respinsa ca nesustinuta.

Avocat divort

Art. 923: Citarea paratului

Daca procedura de citare a sotului a fost Indeplinita prin afisare, iar acesta nu s-a prezentat la primul termen de judecata, instanta va cere dovezi sau va dispune cercetari pentru a verifica daca paratul Isi are locuinta Ia locul indicat In cerere si, daca va constata ca nu locuieste acolo, va dispune citarea lui la locuinta sa efectiva, precum si, daca este cazul, la locul sau de munca.

Art. 924: Renuntarea Ia judecata

Reclamantul poate renunta la judecata in tot cursul judecatii, chiar daca paratul se impotriveste. Renuntarea reclamantului nu are nici un efect asupra cererii de divort facute de parti

Art. 925: impacarea sotilor

(1)       Sotii se pot impaca in tot cursul judecatii, chiar daca nu au fost platite taxele de timbru. In acest caz, instanta va lua act de impacare si va dispune, prin hotarare definitive, inchiderea dosarului, precum si restituirea taxelor de timbru, daca au fost achitate.
(2)      Oricare dintre soti va putea formula o cerere noua pentru fapte petrecute dupa impacare si, in acest caz, se va putea folosi si de faptele vechi.

avocat divort

Policy generated by WP Legal Pages.
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
YOUTUBE
YOUTUBE