Avocat divort Bucuresti

avocat divort online
avocat divort online,avocat divort strainatate

Avocat divort online.Conform codului Civil (Art. 373) divortul poate avea loc in prin una dintre urmatoarele patru cazuri expres prevazute de lege:

  1. Prin acordul sotilor, fie la cererea ambilor soti, fie la cererea unuia dintre soti acceptata de celalalt;
  2. Din motive temeinice, motive din cauza carora raporturile dintre soti sunt grav afectate si continuarea casatoriei este imposibila;
  3. La cererea unuia dintre soti dupa o separare in fapt de cel putin 2 ani;
  4. La cererea acelui sot a carui stare de sanatate face imposibila continuarea casatoriei.

In ce priveste modalitatea desfacerii, codul civil reglementeaza expres ca divortul poate fi declarat prin una dintre urmatoarele cai :

P1) Desfacerea casatoriei pe cale judiciara;

P2) Desfacerea casatoriei pe cale administrativa;

P3) Desfacerea casatoriei pe cale notariala.

O sa le luam pe rand si o sa mentionam, succint si cat se poate de clar caracteristicile fundamentale ale fiecarei modalitati.

Divortul prin acordul sotilor.Avocat divort online,avocat divort strainatate

Datorita intelegerii dintre soti aceasta modalitate de desfacere a casatoriei este cea mai putin stresanta si consumatoare de resurse (bani, timp, energie psihica/intelectuala). In acest caz, conform Art. 374 Cod Civil, desfacerea poate fi pronuntata indiferent de durata casatoriei si indiferent daca exista copii minori rezultati din casatorie.

Acordul sotilor poate fi declarat prin oricare dintre caile mentionate, adica atat in fata instantei de judecata cat si pe calea administrativa sau notariala, cu urmatoarele mentiuni : pe cale administrativa se poate obtine desfacerea numai daca nu sunt copii minori (nascuti din casatoriei, din afara casatoriei, sau adoptati), conform art. 375 cod civil; cea de-a doua mentiune, desfacerea se poate obtine in fata notarului public si daca sunt copii minori dar numai daca sotii convin asupra tuturor aspectelor referitoare la numele de familie pe care sa il poarte dupa dizolvarea mariajului, exercitarea autoritatii parintesti de catre ambii parinti (autoritatea asupra copiilor), stabilirea locuintei copiilor, modalitatea de pastrare a legaturilor personale dintre parintele separat si fiecare dintre copii precum si stabilirea contributiei parintilor la cheltuielile de crestere, educare, invatatura, pregatire profesionala a acestora.

In ce priveste procedura desfacerii prin acordul sotilor cel mai adecvat mod de a aborda situatia este sa apelati la sfatul si informatiile unui specialist in domeniul juridic, un avocat divort si partaj. Pentru a nu va pierde timpul si energia cu actele ce trebuiesc intocmite, drepturile de care va puteti (sau te poti bucura), precum si o buna informare asupra consecintelor juridice implicate in acest proces.

Divortul prin culpa sotilor / culpa exclusiva – sau din motive temeinice

De esenta acestui caz este lipsa intelegerii intre soti. Datorita efectelor juridice diferite este cazul de divort in care este nevoie de atentie maxima si cu siguranta ca este nevoie de asistenta si reprezentarea unui bun avocat specializat in dreptul familiei . Daca ati ajuns in acest punct si nu ati apelat la sfatuirea / reprezentarea unui avocat sau avocat divort online,(specializat in probleme de dreptul familiei, dar in special pe divorturi) este posibil ca drepturile si interesele dumneavoastra legitime sa nu fie aparate corespuzator. Asta pentru ca in lipsa unui specialist, va trebui sa o faceti dumneavoastra. Singur(a).

Conditiile divortului prin culpa, sau din motive temeinice :

  • Existenta unor motive temeinice (a unei culpe, in alte cuvinte)
  • Motivele temeinice sa afecteze grav raporturile dintre soti
  • Continuarea casatoriei nu mai este posibila datorita motivelor temeinice si a afectarii grave a raporturilor dintre soti.

In ce priveste calea de urmat, divortul din culpa poate fi pronunt numai de instanta de judecata. Judecatorul trebuie sa stabileasca ca exista culpa unuia dintre soti, sau a ambilor, in destramarea casatoriei pentru a putea desface casatoria prin aceasta modalitate. Daca exista culpa exclusiva a unuia dintre soti, instanta de judecata va desface casatoria si, daca este cazul, va acorda despagubiri sotului nevinovat. Mai mult, pe langa despaguri, s-ar putea sa vi se solicite (sau sa aveti posibilitatea sa solicitati) o prestatie compensatorie de la sotul din a carui culpa exclusiva se desface casatoria. Acesta este unul dintre cele mai importante motive pentru care aveti nevoie de asistenta si reprezentare de specialitate. Un avocat bun divort in Bucuresti, in special experimentat, stie de aceste chestiuni cu mult inainte sa apara, stie ca intr-o situatie de separare lucrurile pot degenera si in acest caz este mai bine sa fii pregatit inainte ca solutia sa fie aleasa pentru tine de catre celalalt sot.Avocat divort online,avocat divort strainatate.

Ce inseamna motive temeinice?

Legea nu mentioneaza expres ce inseamna ‘motive temeinice’ lasand astfel la latitudinea instantei de judecata sa stabileasca in functie de particularitatile concrete ale situatiei (si cum este ea prezentata de soti, sau de avocatii lor) daca anume imprejurari constituie ‘motive temeinice’. In privinta acestora, pentru a intelege continutul sintagmei, un prim pas de pornire ar fi Art. 308 – 310 Cod Civil care reglementeaza drepturile si indatoririle personale ale sotilor, dispozitiile constitutionale, dispozitiile codului penal. Dintre cele mai frecvente motive temeinice invocate si acceptate in practica mentionam :  infidelitatea conjugala, actele de violenta psihica sau fizica, injuriile grave, parasirea locuintei sotilor, cenzurarea/afectarea fara drept a relatiilor sociale si profesionale, incalcarea repetata a obligatiei de a acorda respect sotului, etc..

Divortul in cazul separarii in fapt a sotilor de cel putin 2 ani,avocat divort online,avocat divort strainatate

In acest caz, sotul care cere in fata instantei de judecata divortul in acest mod isi asuma culpa exclusive pentru destramarea casatoriei, cu exceptia cazului in care si celalalt sot se declara de acord cu divortul – caz in care casatoria se va desface fara mentionarea culpei. Calea de urmat pentru aceasta procedura este tot in fata instantei de judecata, fara ca dizolvarea casatoriei prin aceasta procedura sa poata fi declarat de ofiterul de stare civila sau de catre notarul public.

Divortul la cererea aceluia dintre soti a carui stare de sanatate face imposibila continuarea casatoriei

A se observa ca cererea de desfacere a casatoriei in acest caz poate fi facuta numai de catre sotul a carui stare de sanatate face imposibila continuarea casatoriei. Celalalt sot nu poate apela la aceasta institutie de dreptul familiei. Desfacerea se va face fara mentiune despre culpa sotilor, lucru firesc dat fiind motivul imposibilitatii continuarii casatoriei si anume o stare de fapt ce priveste sanatatea sotului.Avocat divort online.

Institutia casatoriei este amanuntit reglementata, atat in raporturile patrimoniale cat si nepatrimoniale dintre soti, motiv pentru care articolul de fata, desi lung, este o prezentare succinta. Pentru mai multe informatii va rugam sa ne contactati si putem stabili in concret ce se poate face si care este cel mai bun curs de actiune pentru cazul dumneavoastra. Consideram ca ajutorul unui avocat bun specializat in divort este esential pentru buna aparare a drepturilor si intereselor dumneavoastra si va sfatuim cu caldura sa alegeti cu grija la cine veti apela in acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.