avocet partaj
avocat partaj

Avocat divort rapid,avocat partaj Bucuresti.Lipsa acordului mutual privind impartirea bunurilor aduce o serie de complicatii.

Modul de impartire urmeaza a fi stabilit de catre instanta

In cazul in care partile se inteleg cu privire la realizarea impartirii, ele vor urma calea cea mai eleganta si lipsita de complicatii.

Elaboreaza documentul care stabileste modul in care se face impartirea.

In genere in acest pas este recomandata asistenta unui avocat prezinta documentul in fata instantei, la Judecatorie, in procesul de partaj.

Costuri legale la partaj:taxa de timbru pentru cererile de partaj se stabileste procentual la valoarea masei partajabile. In anumite conditii, se poate recupera insa, daca partajul s-a efectuat prin intelegerea partilor timbru judiciar (0.3 lei pentru partaj, de ex).Costul aferent onorariului de Avocat Dupa cum am mentionat anterior.Costurile aferente onorariului Avocatului in caz de partaj prin comun acord sunt mult mai reduse.Acestea difera mult in cazul disputarii modului in care se efectueaza impartirea.

In majoritatea cazurilor va fi acordului reciproc al sotilor cu ajutorul unui avocat partaj.

Acestia apeleaza la un Avocat care sa redacteze documentul juridic ce statuteaza intelegerea si modul de impartire convenit. Acesta va prezenta instantei acest document.

Apoi instanta va tine cont de vointa partilor (cu exceptia cazului cand acest acord nu este rational si nu poate fi pus in aplicare).

Onorariul avocatului va creste, insa, in cazul lipsei acordului. De obicei cresterea este proportionala cu durata procesului. 

Partajul. Costurile sunt dependente de gradul de acord/intelegere mutuala a partilor .
Partajul (impartirea bunurilor comune din casatorie) este un proces ce poate fi solutionat intr-un mod lipsit de eforturi phisice si materiale insemnate.

El poate deveni unul dintre cele mai complicate procese din domeniul civil. 

Alte costuri ce mai pot aparea in procesul condus de avocat partaj 
In cazul partajului realizat fara intelegerea partilor, un important cost este cel aferent expertizei ce se va realiza. Cu cat bunurilor imobile si mobile sunt mai variate, cu atat sunt necesari mai multi experti, si implicit, mai multe costuri. 

Mentiuni importante 
Lipsa angajarii serviciilor juridice ale unui Avocat partaj poate aduce elemente majore de risc din partea partilor.

Aceasta mai ales in cazul unui proces de partaj care se desfasoara in lipsa intelegerii intre soti. 

Sustinerea eronata sau incompleta a cauzei, necunoasterea temeinica a elementelor implicate va putea atrage probleme in cazul proceselor complexe.

Asta mai ales atunci cand partea adversa este sustinuta de asistenta unui avocat partaj ,avocat divort rapid Bucuresti.

Astfel vor fi semnificative pierderi, la impartiri care nu reflecta starea de fapt din timpul casatoriei.